Accessibility Tools

Skip to main content
Psykofysisk fysioterapi

Psykofysisk fysioterapi ökar förståelsen för samspelet mellan kropp och själ

Psykofysisk fysioterapi är en specialiserad fysioterapiform som fokuserar på sambandet mellan kropp och själ. Den bygger på tanken att fysiska symtom som smärta eller muskelspänningar kan orsakas eller förvärras av psykologiska faktorer som stress eller ångest.

Målet med psykofysisk fysioterapi är att hjälpa kunder att identifiera och ta itu med dessa samband så, att de kan lära sig att bättre hantera sina symtom. Det kan innefatta olika tekniker som avslappningsövningar, kroppskännedom, rörelseövningar och samtalsstöd.

Psykofysisk fysioterapi är individuell och omfattande och tar hänsyn till kundens hela livssituation. Detta kan hjälpa kunder att höja sin livskvalitet, minska sina symtom och förbättra sin funktionsförmåga.

På Neurowellness leds psykofysisk fysioterapi av Netta Turunen och Heli Kronberg. Netta har genomgått påbyggnadsutbildning i psykofysisk fysioterapi och Heli har genomgått 3 faser av Basic Body Awareness terapimetodutbildning i psykofysisk fysioterapi.

Basic Body Awareness Therapy (BBAT)

Den ursprungliga utvecklaren av den psykofysiska fysioterapimetoden Basic Body Awareness therapy (BBAT) är den franske psykoterapeuten Jacques Dropsy, som märkte att människor har utmaningar i sin kropp i förhållande till sig själva, andra människor och i omgivningen. Kroppsuppfattningsproblem kan kopplas till till exempel ångest, utmattning och andningsutmaningar och vice versa.

De centrala principerna för BBAT är närvaro, balans och fri andning, som tränas i enkla, mjuka vardagsrepetitiva rörelser på rygg, sittande och stående.

Kundens egna observationer av sin kropp är centralt i träningen. Terapeuten går tillsammans med kunden och observerar också rörelsens kvalitet ur olika perspektiv.

Nuvarande kropp-sinne-kopplande träning är en effektiv sinnesöppnande metod, vars mål är att lindra symtom orsakade av kroppsdysfunktioner.

Vi hjälper gärna till!

Boka din tid till

Netta 040 7606556, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller

Heli 040 590 6566 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hur kan vi hjälpa till?

Ta gärna kontakt, så berättar vi mera om möjligheterna inom psykofysisk fysioterapi.


Dela den här artikeln