Accessibility Tools

Skip to main content
Äitiysfysioterapia

Kokonaisvaltaista äitiysfysioterapiaa Porvoossa ja Itä-Uudellamaalla

Äitiysfysioterapia on fysioterapian erikoisala, jonka tavoitteena on edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten terveyttä ja hyvinvointia

Äitiysfysioterapeutin työote on kokonaisvaltainen ja asiakkaan omat toiveet ja tavoitteet ovat lähtökohtana terapian toteuttamiselle. Äitiysfysioterapiassa voidaan hyödyntää sormin tehtävän palpaation lisäksi myös lantionpohjan lihastestaukseen soveltuvaa EMG-biopalautemittaria sekä kuvantavaa ultraääntä. Kuvantavalla ultraäänellä voidaan tutkia myös keskivartalon lihasten toimintaa. Kerrothan ultraäänen käyttötoiveesta aikaa varatessasi.

Äitiysfysioterapeutin jälkitarkastus täydentää neuvolan tarjoamaa synnytyksen jälkeistä tarkastusta ja tarjoaa näyttöön perustuvia vastauksia synnyttäneen mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Se antaa myös mahdollisuuden keskustella äitiyteen ja muuttuneeseen kehoon liittyvistä asioista koulutetun ammattilaisen kanssa. Käynti sisältää kattavan arvion synnyttäneen äidin toiminta- ja suorituskyvystä.

Äitiysfysioterapiaan saapumisen syynä voi olla

  • Raskausajan liikunta ja harjoittelu

  • Raskaana olevan kivun hoito

  • Synnytykseen valmistautuminen ja synnytyksestä palautuminen 

  • Synnytyksen jälkeinen harjoittelu ja liikunta

  • Keskivartalon toiminnan tutkiminen ja suorien vatsalihasten erkauman kuntoutus

  • Sektio- ja episiotomia-arpien hoito

  • Lantionpohjan toimintahäiriöiden kuntoutus

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolle!

Äitiysfysioterapeuttina toimii Jaana Torri. Jaanalle voit varata ajan nettiajanvarauksesta tai soittamalla. Varaathan äitiysfysioterapian ensikäynnille 75 min ajan ja fysioterapeuttiseen jälkitarkastukseen 90 min ajan. 


Jaa tämä artikkeli