Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysinen fysioterapia lisää ymmärrystä kehon ja mielen vuorovaikutuksesta

Psykofyysinen fysioterapia on erikoistunut fysioterapian muoto, joka keskittyy kehon ja mielen väliseen yhteyteen. Se perustuu ajatukseen, että fyysiset oireet, kuten kipu tai lihasjännitys, voivat johtua tai pahentua psyykkisistä tekijöistä, kuten stressistä tai ahdistuksesta.

Psykofyysisen fysioterapian tavoitteena on auttaa asiakkaita tunnistamaan ja käsittelemään näitä yhteyksiä, jotta he voivat oppia hallitsemaan oireitaan paremmin. Tämä voi sisältää erilaisia ​​tekniikoita, kuten rentoutusharjoituksia, kehotietoisuutta, liikeharjoituksia ja keskusteluapua.

Psykofyysinen fysioterapia on yksilöllistä ja kokonaisvaltaista, ja se ottaa huomioon asiakkaan koko elämäntilanteen. Tämä voi auttaa asiakkaita kohentamaan elämänlaatuaan, vähentämään oireitaan ja parantamaan toimintakykyään.

Neurowellnessissä psykofyysistä fysioterapiaa ohjaavat Netta Turunen, Heli Kronberg ja Jaana Torri. Netta ja Jaana ovat käyneet psykofyysisen fysioterapian täydennyskoulutuksen ja Heli on suorittanut psykofyysisen fysioterapian menetelmäkoulutuksen Basic Body Awareness terapiasta 3 vaihetta. 

Basic Body Awareness Therapy (BBAT)

Psykofyysisen fysioterapiamenetelmän Basic Body Awareness terapian (BBAT) alkuperäinen kehittäjä on ranskalainen psykoterapeutti Jacques Dropsy, joka havaitsi ihmisillä olevan haasteita kehossaan suhteessa itseensä, suhteessa toisiin ihmisiin ja suhteessa ympäristöön. Kehonkuvan pulmat voivat olla yhteydessä esimerkiksi ahdistukseen, uupumukseen ja hengityksen haasteisiin ja päinvastoin.

BBAT:n keskeiset periaatteet ovat läsnäolo, tasapaino ja vapaa hengitys, joita harjoitellaan yksinkertaisissa, lempeissä arjessakin toistuvissa liikkeissä selin, istuen ja seisten. 

Keskeistä harjoittelussa on harjoittelijan omat havainnot kehostaan, joita hän kuvailee terapian lopussa. Terapeutti kulkee harjoittelijan rinnalla havainnoiden myös liikkeen laatua eri näkökulmista. 

Läsnäoleva kehon ja mielen yhdistävä harjoittelu on tehokas mieltä avaava menetelmä, jonka tavoitteena on lieventää kehon toimintahäiriöistä johtuvia oireita.

Autamme mielellämme!

Varaa aikasi

Netalle tai Jaanalle 040 7606556, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai

Helille 040 590 6566 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Miten voimme auttaa?

Ota yhteyttä meihin, kerromme mielellämme lisää psykofyysisen fysioterapian mahdollisuuksista. 


Jaa tämä artikkeli