Saavutettavuus-avustimet

Skip to main content
Tietoja yrityksestä

Hyvän mielen fysioterapeutit Neurowellnessissä

Visionamme on tarjota laadultaan parhaita kuntoutus- ja terveysliikuntapalveluita, joissa aito kohtaamisen halu ja toisistamme välittäminen ovat läsnä. Missionamme on mahdollistaa (Itä-Uudellamaalla asuvien henkilöiden) hyvän mielen kuntoutuminen ja liikkuminen sekä mielekkään arjen saavuttaminen. Tarjoamme yksilön voimavaroja lisääviä kuntoutus- ja terveysliikuntapalveluita yhteisöllisyyttä ja monitoimijuutta vahvistaen. Arvomme terveys ja hyvinvointi, merkityksellisyys, liikkumisen edistäminen ja luonto ohjaavat toimintaamme.

Netta Turunen

Olen Netta, Neurowellnessin perustaja ja omistaja. Ammatiltani olen fysioterapeutti, toimintatavaltani yrittäjä, mieleltäni visionääri ja vapaa-ajallani nautin lenkkeilystä ja luonnossa liikkumisesta. Perheeseeni kuuluu kaksi teiniä ja puoliso. Työssäni minua kiehtoo kohtaamiset ihmisten kanssa, keskinäinen kunnioitus ja itsensä ilmaisu. Rakastan syviä keskusteluja ja hersyviä naurukohtauksia.
Katso lisää

Olen toiminut fysioterapeuttina 18 vuotta, joista kohta 10 vuotta fysioterapiayrittäjänä. Rakastan työtäni ja koen sen kutsumuksena. Fysioterapeuttina pääsen asiakkaiden, kollegoiden ja muiden toimijoiden kanssa luomaan yhdessä asiakkaan yksilöllistä kuntoutumisen polkua, mikä rakentuu jokaisen kohdalla eri tavalla. Juuri se tekee työstäni mielenkiintoisen. Pystyäkseni olemaan vahvana lenkkinä asiakkaan polulla edistän ja ylläpidän ammattitaitoani säännöllisesti eri keinoin.

Kouluttautuminen avaa uusia näkökulmia ja haastaa kohtaamaan ensisijaisesti itseni ja sitten asiakkaani. Uskon, että kehittyessäni itse voin auttaa asiakkaitani kehittymään ja kohtaamaan omat haasteensa, mikä antaa heille paremmat mahdollisuudet saavuttaa omat tavoitteensa.

Poimintoja koulutuksistani

 • Psykofyysinen fysioterapia 2023  15op​
 • Lantionrenkaan nivelten kiputilat ja fysioterapia 2023
 • Neurolatino- ohjaajakoulutus 2022
 • SUH:in Trimmi 2022
 • Vasa Concept Level 1 2022
 • Kuntoutuksen YAMK-tutkinto 2021 90op
 • BailaconParkinson ohjaaja-koulutus 2020
 • WiseMotionin workshop (aivojen toiminta liikkeessä) 2020
 • Etäratkaisut kuntoutuksen tukena, erikoistumisopinnot 2018-2019 30 op
 • Neurologisen asiakkaan hengitys 2018
 • Haasteena vaikea kipu 2018
 • Luonto kuntoutumisen tukena 2018
 • Selkäydinvamma-koulutus 2018
 • Alaraajan faskia 2017 GAS-koulutus 2017
 • INN-course (Intergrating neurodynamics into neurorehabilitation) 2015
 • Bobath Advanced Course 2015
 • Bobath-koulutus 2013
 • Hyvinvointivalmentaja (Valmentamo) 2011
 • Neurologisen fysioterapian erikoistumiskoulutus 2007 30 op
 • Fysioterapeutti AMK 2005

Kokemuksia kouluttamisesta

 • Aikuisneurologisen asiakkaan etäkuntoutus- webinaari (Kuntoutuskouluttajat, 2020) ​
 • Etäfysioterapia aikuisneurologisen asiakkaan kanssa- webinaari (Suomen fysioterapeutit, 2020)

Kuntoutuksen YAMK-tutkinnon aikana tekemäni kehittämistyö 

"Digitaaliset ratkaisut kuntoutumisen edistymiseksi" on luettavissa Theseus-tietokannassa osoitteessa: https://www.theseus.fi/handle/10024/509048

Julkaisuni

 • Turunen, N & Sipari, S. 2022. Työväline kuntoutumisen digitaalisiin ratkaisuihin. Fysioterapia-lehti 4/2022. Suomen fysioterapeutit. 
 • Turunen, N & Sipari, S. 2022. Kehittäjäkumppanuus edistää digitaalisuuden hyödyntämistä kuntoutumisessa. Teoksessa: Osallistavia ratkaisuja digitaalisiin hyvinvointi- ja terveyspalveluihin (toim. Elomaa-Krapu, M. & Vuorijärvi, A.). Metropolia Ammattikorkeakoulu. 

Tavoitteena on, että ihminen näkee enemmän mahdollisuuksia toteuttaa itseään terapiasta lähtiessään kuin sinne saapuessaan.

Heli Kronberg

Autan, tuen ja kannustan kaikenikäisiä yksilöllisesti ja ryhmässä etenkin terapeuttisen ja liikkumisen harjoittelun menetelmin, rempseällä ja tasavertaisella otteella kuntoutumaan, liikkumaan sekä oppimaan kehonsa toiminnasta arjen hyvinvoinnin kohentumiseksi.
Katso lisää

Olen ammattikorkeakoulusta valmistunut fysioterapeutti. Innostuin kehon toiminnan haasteista ja hallinnasta jo nuoruudessani, kilpatanssijana ollessani. Neurologinen fysioterapia liikkumisen ja liikkeiden haasteineen kiinnosti minua jo valmistuttuani. Olen suorittanut neurologisen fysioterapian pitkät, Bobath basic ja advanced menetelmäkoulutukset sekä muita lyhyitä neurologisen fysioterapian täydennyskoulutuksia. Kaipasin kuitenkin edelleen kehon liikkeiden, liikkumisen ja asentojen pulmien sekä hallinnan – biomekaniikan harjoittelumenetelmiä ja tutustuin sitä kautta ensin pilatekseen.

Syvensin kuntouttamisen ammattitaitoani kouluttautumalla ensin pitkässä koulutuksessa Somatic pilatesohjaajaksi Somatic Center Finlandissa ja sitten Reformer- laitepilatesohjaajaksi PhysioPilates- koulutuksessa. Olen opiskellut myös muita somaattisia - kehon ja mielen yhdistäviä harjoittelumenetelmiä kuten kehon liiketoimintaketjuja, kannatusta, tasapainoa sekä kävelyä harjoittavaa Spiraalistabilaatiota. Tällä hetkellä opiskelen 2 tasolla somaattista psykofyysisen fysioterapian kehotietoisuusmenetelmää – Basic Body Awareness- terapiaa (BBAT). Täydennyskouluttaudun jatkuvasti kursseilla sekä yksityistunnein fysioterapiassa ja somaattisissa menetelmissä. Psykofyysinen hengitysterapia- koulutus kuuluu tulevaisuuden suunnitelmiini.

Olen valtavan innostunut somaattisista harjoittelumenetelmistä, joita treenaan itsekin aktiivisesti kohentaakseni kehoni hallintaa, tietoisuutta ja pysyäkseni hyvässä kunnossa, mutta ennen kaikkea myös kyetäkseni olemaan kuntoutujien kuntoutumisprosessissa vahvasti mukana. Vapaa-ajallani seuraan aktiivisesti ihanaa, entistä aktiivilajiani kilpatanssia (jonka kansainvälisistä opettajatutkinnoista olen myös valmistunut) kotimaassa ja maailmalla.

Sissel Fredriksson

​Jag heter Sissel och är en fysioterapeut från Lovisa. Jag är uppväxt på landet där jag allt från liten har rört mig i naturen. Har även ett intresse för dans vilket länge varit en kär hobby. Jag skulle beskriva mig själv som en kreativ optimist som ser möjligheter där det finns begränsningar.
Katso lisää

Min yrkeskarriär bygger jag upp genom fortsatt letande efter ny kunskap och nya erfarenheter. Att få röra på sig är en självklarhet för många som ofta tas för givet ända tills man inte kan göra det smärtfritt eller utan begränsningar. Det bästa med mitt jobb är att få hjälpa andra återfinna glädjen till att röra på sig och att kunna göra det så smärtfritt som möjligt och på deras egna villkor. Jag är främst intresserad av stöd- och rörelseapparatens fysioterapi och har fördjupat mig i faskiamanipulation och bekantat mig med idrottsfysioterapi. Är även Physiotrainer, vilket är en fysioterapeut som utbildat sig till “personal trainer”. Jag har jobbat flera år med hemrehabilitering där man rehabiliterar klienter med allt från muskelsvaghet till neurologiska sjukdomar.

Nimeni on Sissel ja olen fysioterapeutti Loviisasta. Olen kasvanut maaseudulla ja tottunut liikkumaan luonnossa jo pienestä pitäen. Tanssi on minulle myös rakas harrastus. Kuvailisin itseäni luovaksi optimistiksi, koska näen mahdollisuuksia siellä, missä on rajoituksia. Kehitän ammattiuraani etsimällä uutta tietoa ja uusia kokemuksia.

Liikkuminen koetaan usein itsestäänselvyytenä, kunnes se ei enää onnistu kivutta tai ilman hankaluuksia. Paras asia työssäni on auttaa asiakasta löytämään liikkumisen ilo uudestaan ilman kipua ja hänen omilla ehdoilla. Minua kiinnostaa eniten tuki- ja liikuntaelinten fysioterapia. Olen opiskellut faskiamanipulaatiota ja tutustunut urheilufysioterapiaan. Lisäksi olen physiotrainer eli fysioterapeutti, joka myös toimii personal trainerinä. Olen työskennellyt monta vuotta kotikuntoutuksen parissa, missä kuntoutuksen asiakkaina ovat he, joilla on esim. toimintakyvyn heikkouksia tai neurologisia sairauksia.

Koulutuksiani

 • 2022 Faskiamanipulaatio ad modum Luigi Stecco ® taso 2 2,4 op
 • 2021 Faskiamanipulaatio ad modum Luigi Stecco ® taso 1 2.4 op
 • 2019 Kunnon Hoitaja- kouluttajakoulutus
 • 2018 GAS- koulutus 3 op
 • 2017 Urheilufysioterapian peruskurssi, SUFT 1,5 op 2017 Fysioterapeutti AMK

Päivi Tukiainen

Olen työskennellyt valmistumisestani lähtien yhtäjaksoisesti erikoissairaanhoidon useilla eri erikoisaloilla, mm. poliklinikkatyössä. Vuodesta 2023 alkaen työskentelen pelkästään yksityissektorilla.
Katso lisää

Minulla on erityisosaamista ja vuosien kokemusta erityisesti lantionpohjan fysioterapiasta. Vastaanotolleni voivat tulla sekä naiset ja miehet, joilla on virtsan/ulosteen karkailua, lantionpohjan kiputiloja, kuten yhdyntäkipua tai ulostamisvaikeuksia. Tuoreimpana koulutuksena on lisäkoulutus v.2022 miesten lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapiasta.

Olen käynyt aikuisneurologisen Bobath-lähestymistavan peruskoulutuksen ja  neurologisen potilaan fysioterapian lähtökohtiin liittyvän lisäkoulutuksen sekä muutamia lyhyempiä neurologisia koulutusluentokokonaisuuksia, mm. MS-tautiin, Parkinsonin tautiin ja sanattomaan ohjaukseen liittyen.

Olen myös kouluttautunut ja työskennellyt reumasairauksien fysioterapian parissa aktiivisesti  vuosien varrella.

Kokonaisvaltainen lähestymistapa ihmisen hyvinvoinnin edistämiseksi on kiinnostanut minua kauan. Fysioterapian lisäksi teen täydentäviä hoitoja. Mielestäni lääketiede/terveydenhuollon palvelut ja täydentävät hoidot eivät sulje toisiaan pois vaan nimenomaan hyvällä tavalla voivat tukea toisiaan. Tutustuttuani energiahoitoihin v. 2012 jälkeen sekä oma kokemukseni hoidettavana että myöhemmin jo usean vuoden ajan hoitajana ilmensi energiahoitojen tuoman mahdollisuuden hoitaa ihmistä entistäkin monipuolisemmin. Olen käynyt useampia koulutuskokonaisuuksia myös energiahoitoihin perehtyessäni, mutta pääosin käytän Suomen Energiahoitajien varsin kattavan koulutuskokonaisuuden työkaluja, unohtamatta koko ajan energiahoitojen rinnalla kulkevaa tietämystä ja kokemusta fysioterapian ammattilaisena. Pidän Body Mind Energy Balancing menetelmästä, joka pitää sisällään myös ymmärryksen siitä, mistä kehon ongelmat syntyvät ja miten ne näkyvät kehossa ja mielessä.

Musiikin terapeuttinen vaikutus on myös vahva kiinnostuksen kohteeni ja olen suorittanut musiikkiterapiasta perusopinnot Sibelius-Akatemian avoimessa korkeakoulussa. Voin käyttää musiikillisia elementtejä fysioterapiassa tai hoidoissani ja teen myös itse musiikkia, julkaisten nimellä PäiviJohanna (sävellyksiäni löytyy mm. Spotifysta). Musiikkini soveltuu hyvin mm. rentoutumiseen ja venyttelyjen taustalle ja moni on kokenut niissä olevan hoitavia elementtejä. Syvärentoutuminen on tärkeä hyvinvointia edistävä keino. Olen suorittanut v. 2023 Meditaatio-ohjaajan koulutuksen (MB training Academy).

Sanna Oras

Olen valmistunut fysioterapeutiksi (AMK) vuonna 2013. Työelämässä kurkistin ensin erikoissairaanhoidon puolelle ja sen jälkeen olen kerryttänyt laajan kokemuksen perusterveydenhuollossa terveysaseman poliklinikka- ja osastotyössä. Sitä kautta olen saanut tehdä töitä niin nuorten, työikäisten kuin ikääntyneidenkin parissa. Vahvin kokemus ja kouluttautuminen on tuki- ja liikuntaelinten fysioterapiasta. Ikääntyneiden kohtaamisella on aina ollut erityinen paikka lähellä sydäntäni.
Katso lisää

Oma tausta yleisurheilun parissa johdatti minut alun perin fysioterapiaopintojen pariin. Oman kokemuksen kautta ajattelen ja asennoidun asioihin ensin pitkälti maalaisjärjellä, ja sen jälkeen asioita työstetään ja niihin syvennytään ammatillisen osaamisen kautta. Työssäni arvostan kiireetöntä kohtaamista, yhdessä tekemistä rennolla otteella yhdessä asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi sekä ihmisen huomioimista kokonaisuutena. Pilke silmäkulmassa työnteko on aina antoisaa ja mieluista.

Elämänvaihe on uudelle suunnalle yrittäjänä otollinen, sillä kotona on pieni touhukas 1-vuotias kera uusioperhearjen. Vauhdikkaalle arjelle haen itse vastapainoa liikunnasta ja luonnosta. Juuri luontosuhteen hyödyntäminen fysioterapiassa sekä mm. kipuun tarkemmin perehtyminen olisivat jatkossa itseä kiinnostavia suuntia omassa ammatillisessa kehittymisessä.

Ota reippaasti yhteyttä, pohditaan miten lähestytä yhdessä juuri Sinua askarruttavia asioita. Palvelen suomeksi. Betjänar även på svenska. Service in English.
 
Alla käymiäni koulutuksia:

 • Fysioterapeuttien suoravastaanotto -koulutuksen kertauspäivä 2020
 • Geriatrisen kuntoutuksen prosessivalmennus 2019
 • GAS-koulutus 2018
 • Klinisk undersökning av foten och vristen 2018
 • Kliininen päättely, fysioterapeuttinen tutkiminen ja omaharjoitteiden ohjaus kaularangan ja hartiarenkaan toimintahäiriöissä 2016
 • Kliininen päättely ja fysioterapeuttinen erotusdiagnostiikka: fysioterapeuttinen tutkiminen ja omaharjoitteiden ohjaus lannerangan ja lantiorenkaan toimintahäiriöissä 2015
 • Hyvänlaatuinen asentohuimaus -koulutus 2015
 • Kinesioteippauksen peruskurssi 2015
 • Fysioterapeutti (AMK) 2013

Jaa tämä artikkeli

Neurowellness Oy

040 760 6556
neurowellness.fi(a)gmail.com
Y-tunnus: 2921165-3

Vastaanotto:

Rajakallionrinne 1B
06150 Porvoo

Seuraa meitä

Tilaa uutiskirje